Temazepam, wat doet het?

Temazepam, wat doet het?

Temazepam is een medicijn die gebruikt kan worden bij slapeloosheid, maar het kan ook van pas komen bij ernstige onrust tijdens een psychose. Naast een rustgevende werking kan het ook nog angstgevoelens verminderen, de spieren ontspannen en je suf maken.

Behalve als tablet is het ook nog als capsule, klysma en zetpil te krijgen. Het zal binnen 1 uur werken en dat merk je wanneer je slaperig begint te worden. Werking ervan kan 6 tot 8 uren aanhouden, dus hou hier rekening mee als je de volgende dag gaat werken. De kans bestaat dat je je de volgende dag nog suf zult voelen of dat je reactievermogen minder snel zal zijn.

Als je minder dan 20mg gebruikt, dan is het beter om langer dan 8 uren te wachten voordat je weer een auto gaat besturen. Gebruik je meer dan 20mg per dag, dan is autorijden uitgesloten. Gebruik je af en toe 20mg, dan mag je 24u lang geen autorijden. Je ziet dus dat het best een effect op je leven kan hebben en het is belangrijk om in te schatten wanneer het eigenlijk nodig is om Temazepam in te nemen.

Zorg ervoor dat je het niet teveel gebruikt, want de kans bestaat dat je er verslaafd aan kan raken. Gebruik het niet langer dan 3 dagen achter elkaar. Heb je het langer gebruikt? Dan moet je niet helemaal stoppen ermee. Probeer het af te bouwen zodat je lichaam ertegen kan. Tevens bestaat de kans dat je last zult krijgen van bijwerkingen waaronder geheugenproblemen, slappe spieren en een verminderd coördinatievermogen.

Als je al medicijnen gebruikt, dan moet je je arts vragen of je Temazepam wel mag gebruiken omdat het een wisselwerking kan hebben met andere medicijnen. Maar als je op deze dingen let, zul je Temazepam op de juiste manier gebruiken en zal het geen langdurig effect op je lichaam hebben.