Stoppen met roken? Gezonder willen roken? Gebruik de e-sigaret

Stoppen met roken? Gezonder willen roken? Gebruik de e-sigaret

De e-sigaret is een elektrische sigaret dat vele voordelen met zich meebrengt. Elektrische sigaretten worden steeds populairder en dat is niet zonder reden. Het roken van tabak is zo ongezond als wat en de e-sigaret probeert daar verandering in te brengen. Het is een sigaret die gezonder en goedkoper is en nog vele andere voordelen met zich meebrengt.

Hoe werkt de e-sigaret?

EsigaretHet is een elektrische sigaret die een bepaalde vloeistof, de zogenaamde e-liquid verdampt. Je rookt de vloeistof en ademt dit uit. Dit is waterdamp en stinkt daarom dus niet zoals normale rook. Een elektrische sigaret bevat geen schadelijke stoffen zoals teer maar er zit wel nicotine in. De hoeveelheid nicotine is zelf te bepalen aangezien er verschillende soorten vloeistoffen verkrijgbaar zijn.

Elektrisch roken is stukken goedkoper dan het roken van normale sigaretten of shag. Een e-sigaret heb je al voor twee tientjes en de vloeistoffen kosten een paar euro. Met een vloeistof ga je gemiddeld een paar weken mee.

Waarom is het gezonder dan het roken van normale sigaretten of shag?

Een normale sigaret of shag bevat allemaal schadelijke stoffen zoals teer en koolmonoxide. Dit zit niet in een e-sigaret. Met een e-sigaret kan je dus aan je behoefte nicotine komen zonder dat je deze bijkomende schadelijke stoffen binnen hoeft te krijgen. Bij het roken van een e-sigaret komen er dus veel minder schadelijke stoffen vrij.

Stoppen met roken?

Het elektrisch roken is een prima manier om te gaan stoppen met roken. Je kan nu zelf het aantal nicotine bepalen vanwege de vloeistoffen. Hier zit het nicotine in en dit kan je zelf kopen en daarom kan je dus erg goed je nicotine gebruik af gaan bouwen. Hierdoor kan je proberen je nicotine behoefte te verminderen en dus uiteindelijk te gaan stoppen met roken.
De elektrische sigaret brengt ook nog andere voordelen met zich mee, zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit verschillende smaken vloeistof en dus je eigen voorkeur op gaan roken (dampen). Ook kan er geen brand ontstaan door het bijvoorbeeld laten vallen van je sigaret, omdat de e-sigaret niet werkt door middel van verbranding. Mensen om je heen krijgen de schadelijke stoffen ook niet meer in zich, wat bij normale sigaretten wel het geval is. Zo schaadt je niet de gezondheid van anderen, wat voor vele mensen belangrijk is om hierop over te gaan.

Kortom, er zijn genoeg redenen waarom het roken van de e-sigaret beter is voor jezelf en de omgeving. Het kan je ook nog eens veel aan kapitaal schelen.

E-liquid

Bent u ook direct op zoek naar een adres om e-liquid kopen? Een aanrader op dit gebied is Eliquidmania.nl