Goed voor jezelf zorgen voorkomt trillend ooglid

Goed voor jezelf zorgen voorkomt trillend ooglid

We rennen van afspraak naar afspraak, doen boodschappen op het drukste tijdstip van de dag en werken tot laat in de avond op de computer. Ons lichaam heeft het zwaar en kan heel snel stress ervaren. Een gevolg daarvan kan zijn een trillend ooglid. Het is dus al duidelijk hoe je van dat trillende oog kunt afkomen: ontspannen. Toch is dat wel een beetje tegendraads, want dat getril ontstaat juist door een ‘storing’ bij het ontspannen.

Een ooglid aan- en ontspannen

De oorzaak van dat trillende ooglid is op internet heel makkelijk te vinden. Een bekende zoekopdracht is dan ook ‘oorzaak trillend ooglid’. Daar zal je al snel uitkomen bij de informatie die je vertelt dat het komt doordat je ooglid heel snel moet aan- en ontspannen. Soms zo snel dat het trillingen geeft. Dat is dat trillende oog. Inspannend werk voor je ogen, maar ook stress en vermoeidheid zijn de boosdoeners hiervan. Je moet dus ontspannen, met je gehele lichaam, dus ook je oogleden.

Even geen computer

Probeer eens een avond zonder computer, telefoon, tablet of televisie de tijd door te komen. Dat is een hele uitdaging voor velen, maar het geeft je ogen wel heel veel rust. Die rust zal de trillingen gaat verminderen, aangezien je aan het ontspannen bent. Een teken van drukte kan dus zijn dat je ooglid gaat trillen. En andersom kun je aan het trillende ooglid zien dat je bijvoorbeeld oververmoeid bent of last hebt van stress op het werk.