Bromazepam wordt vooral bij ziekenhuisopnamen gebruikt

Bromazepam wordt vooral bij ziekenhuisopnamen gebruikt

Het middel bromazepam wordt vooral gebruikt bij mensen die in een instelling zijn opgenomen en die ernstig lijden, hetzij lichamelijk hetzij psychisch. Huisartsen schrijven het middel minder vaak voor. Dit medicijn is niet vrij bij de drogist of apotheek verkrijgbaar, je hebt dan altijd een recept van een arts nodig. Bromazepam wordt vooral voorgeschreven omdat het langdurig werkt. De werking is op zijn sterkst ongeveer twee uur nadat de tablet is ingenomen. Het werkt dan langzaam uit en kan op deze manier wel 16 tot 24 uur werken. Een overdosering kan dodelijk zijn, maar dit is meestal niet het geval. Dit neemt niet weg dat een overdosering schade aan je gezondheid kan toebrengen die soms onherstelbaar is.

Bromazepam is bedoeld voor kortdurend gebruik

Bromazepam wordt doorgaans voor kortere periodes voorgeschreven. Het is aan te raden om dit middel niet langer dan 2 tot 3 maanden te gebruiken. De laatste weken van het gebruik moet de dosering worden afgebouwd. Van het ene op het andere moment stoppen zal namelijk vrijwel altijd leiden tot ernstige ontwenningsverschijnselen. De tabletten zijn verkrijgbaar in dosering van 3 en 6 mg en bovendien ook deelbaar. Dit maakt het afbouwen van het gebruik gemakkelijker.

Je kunt bromazepam nu ook online kopen

Het is nu mogelijk om het middel bromazepam nu online te kopen. Dit kun je doen bij een online winkel via het internet. Je hebt dan geen recept van een arts nodig. Het is wel belangrijk om je altijd aan de instructies in de bijsluiter te houden. Als er klachten optreden is het aan te raden een arts te raadplegen.