Androgene anabolen steroïden

Androgene anabolen steroïden

Anabolen kun je op verschillende plaatsen kopen tegenwoordig.

Of je dat gaat doen, hangt er vanaf wat je wil bereiken. Sommige mensen willen graag anabolen kopen, anderen willen er niets van horen. Maar in Nederland kun je legaal gebruik maken van anabolen. Maar de verkoop kan soms lastig zijn. Dit heeft er mee te maken dat ze bijwerkingen kunnen hebben die erg vervelend zijn. Voordat je daarom anabolen gaat kopen, is het aan te raden dat je te weten gaat komen waar je op moet letten wanneer je ze gaat kopen en gebruiken.

Je kunt de hele groep anabolen eigenlijk in twee groepen verdelen en dat zijn de androgene anabole steroïden en de andere anabole middelen. Er kan dan nog een onderverdeling gemaakt worden in de androgene anabole steroïden. Je hebt de endogene (lichaamseigen stoffen) en de exogene (anabole androgene steroïden van buitenaf). Er bestaan echter ook nog pro hormonen en dat zijn de voorlopers van testosteron. Deze kunnen weer om worden gezet in de werkzame anabool. Deze kan dan in het lichaam aan worden gemaakt, maar kan ook in de vorm van een pil of een injectie toe worden gediend.

Androgene anabolen steroïden

De androgene anabole steroïden worden ook wel afgekort als anabolen. Deze zijn afgeleid van het mannelijke geslachtshormoon testosteron. Dit hormoon zorgt voor de ontwikkeling van de mannelijke secundaire geslachtskenmerken, daarbij kun je denken aan een zware stem, baardgroei, borsthaar, ontwikkeling van de geslachtsdelen en aan het mannelijke ‘macho’ gedrag. Ook stimuleert het de aanmaak van eiwitten in de spieren. Dit zorgt er voor dat de spieren groter en sterker worden. Het is goed te zien bij jongens in de puberteit, dan maakt het lichaam namelijk meer testosteron aan. Dit zie je ook allemaal wanneer mensen anabolen gebruiken. Het hormoon testosteron wordt bij mannen in de zaadballen aangemaakt en bij vrouwen in de eierstokken. Er is bekend dat mannen meer testosteron aanmaken dan vrouwen. Bij een hormoon gaat het over stof die door een klier in het lichaam aan wordt gemaakt en deze wordt dan via het bloed naar organen vervoerd om de werking uit te kunnen oefenen. Daarbij wordt de aanmaak van hormonen vaak door andere hormonen gereguleerd. Wanneer er veel testosteron aan is gemaakt, wordt de aanmaak weer teruggebracht.